Ahogyan írtuk, a honlapot mi elkészítjük Önnek, így a kezdő lépésekkel nincs dolga. Viszont a tartalmat bármikor módosíthatja. Ezen az oldalon ehhez adunk segítséget.

 1. Először is jelentkezzen be a WordPress adminisztrációs felületébe. A belépési oldal címét, a nevet és a jelszót E-mailben kapja meg.1
 2. Az aloldalakat az oldalak menüponton keresztül szerkesztheti. Itt van lehetősége a szöveges és fényképes tartalmak módosítására.
  2
 3. Válassza ki a szerkeszteni kívánt aloldalt vagy hozzon létre új oldalt.
  3
 4. Ha megnyitunk egy aloldalt, vagy újat hozunk létre, az alábbi menü fogad. A szerkesztés hasonlóan működik a szövegszerkesztőkhöz (Pl. Word). Az ikon fölé húzva az egeret kiírja a funkció jelentését (pl. félkövér, középre rendezés, szövegszín stb.). Fényképet a média hozzáadása gombra kattintva tölthetünk fel.
  4
 5. A megnyílt lapon láthatjuk az eddig feltöltött képeket, illetve média fájlokat. Új kép feltöltéséhet kattintson a fájlok feltöltése menüpontra.
  5
 6.  Majd menjünk a fájlok kiválasztására és tallózzuk ki a számítógépen a képet. Megjegyzés: ha nincs még kép a galériában, egyből a lenti ablak jelenik meg.
  6
 7.  Végezetül jobb oldalt lent az oldalba illesztés ikonra kell kattintani.
  7
 8.  Ha készen van a módosítással (vagy az új aloldal tartalmával), jobb oldalt fent kattintson a közzététel gombra. Szintén a jobb oldali menüben módosítható a sorrend, azaz, hogy hányadik helyen szerepeljen a menüpont.
  8

A fentieken felül a WordPress számtalan lehetőséget kínál. Mivel a honlapot  mi előre elkészítjük, illetve beállítjuk, így a felhasználók többségének elég csak a fentieket ismernie, illetve megtanulnia. Ezért a többi menüpontot csak néhány szóban ismertetem.

A bejegyzésekben blogbejegyzéseket adhatunk hozzá, amennyiben blogként üzemel a honlapunk. Így akár minden termék kaphat 1-1 új bejegyzést. A szerkesztése a fent írtakhoz hasonló, azonban ehhez a sablonnál ki kell kapcsolni a statikus oldalt.

Akár új kinézetet is választhatunk az oldalunkhoz, ehhez a jobb oldali menüből válasszuk a megjelenés lehetőséget. Minden sablon egyedileg testre szabható a cég arculatának megfelelően. Mi a kinézetet előre beállítjuk Önnek, itt további sablonok közül választhat.

A médiatár menüpontban láthatjuk az eddig feltöltött képeket és az egyéb fájlokat. Ha kevés a tárhely, itt lehetőségünk van törölni is a szükségtelen fájlokat, ezzel helyet felszabadítva.

A felhasználók menüben új szerkesztőt adhatunk hozzá a honlaphoz. Itt lehetőségünk van szerepkörök megadására is, azaz beállíthatjuk, hogy melyik szerkesztő milyen lehetőségekhez férhet hozzá.

A beállításokban a honlap alapvető beállításait módosíthatjuk (pl. meta beállítások, interakció, megjegyzések tiltása). Mivel mi a honlapot előre beállítjuk, így ezen valószínűleg nem kell módosítani.

A statisztikák menüpontban az oldal részletes látogatottsági statisztikáit láthatjuk (pl. keresések, találatok, böngészők, stb.).